Zink Testosteron Verhogend EffectZink Testosteron Verhogend Effect

zink testosteron verhogenWe weten dat zink een rol speelt in de aanmaak van sperma. Maar dat zink testosteron gaat verhogen dat weten de meeste mensen nog niet. Hoewel er verschillende onderzoeken zijn die dit kunnen aantonen. Een zinktekort leidt onmiddellijk tot een verlaagd libido.

Naarmate we ouder worden hebben we altijd te maken met een verlaging van het testosteron. Nu we weten dat zink testosteron verhogend kan werken. Dan kunnen we ervoor zorgen dat we onze aanbevolen hoeveelheid halen. En dit elke dag opnieuw. Want het mineraal kunnen we niet opslaan in ons lichaam. Wanneer we de door zink testosteron verhogende effecten willen bekomen dienen we elke dag opnieuw de dosis van 11 mg krijgen via onze voeding.

Belangrijke bronnen zijn daarvoor :

  • Oesters goed voor 80 mg per 100 gram
  • Vlees gemiddeld goed voor 8 mg per 100 gram
  • Noten en zaden gemiddeld 2 a 3 mg per 100 gram
  • Peulvruchten gemiddeld 2 mg per 100 gram
  • Kaas gemiddeld goed voor 4 mg per 100 gram
  • Eieren gemiddeld 0.60 mg per ei

Zo veel keuze hebben we nu ook niet om ervoor te zorgen dat zink testosteron gaat verhogen.  Indien we zeker willen zijn kunnen we ook een supplement gebruiken.

zinkvoeding testosteron

Anti oestrogeen

Een mogelijke verklaring daarvoor kan het aromatase remmend effect zijn dat het mineraal veroorzaakt in het lichaam. Zink zal ervoor zorgen dat de aromatase geblokkeerd wordt. De aromatase is de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Door dit te blokkeren gaat er dus minder mannelijk hormoon verloren en kunnen we genieten van het zink testosteron verhogend effect.

Ook Interessant:  Maca verbetert seksualiteit en prostaat bij mannen

Bepaalde situaties kunnen deze aromatase kracht bij zetten. Waarvan stress en overgewicht de meest bekende en meest voorkomende zijn. Wanneer we onder stress staan of overgewicht hebben zullen we meer vrouwelijk hormoon aanmaken. Dit kan bij mannen leiden tot de vorming van mannenborsten.

Een adequate hoeveelheid zink zal er dus voor zorgen dat we deze aanmaak van vrouwelijke hormonen, ook tijdens momenten van stress, kunnen onderdrukken.

Vruchtbaarheid

Daarnaast is het mineraal van groot belang bij de aanmaak van sperma. Dat betekent dat ook het sperma meer vruchtbaar zal worden wanneer er voldoende van aanwezig is. Bij elke ejaculatie verliest een man gemiddeld zo’n 10 mg van het mineraal. Wanneer we weten dat dit de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bedraagt, dan kunnen we vaststellen dat we per orgasme ongeveer een dagelijkse hoeveelheid zink gaan verliezen. Het is dus van het grootste belang voor onze vruchtbaarheid en voor de aanmaak van het sperma dat we voldoende zink innemen.

Gelukkig vinden we zink terug in vele soorten voedingsmiddelen. Waarvan oesters de beste bronnen zijn, daarna volgen alle andere schelpdieren zoals mosselen, kreeft en krab. Andere goeie voorbeelden van zinkrijke voeding zijn rund, kip, kalkoen, noten en zaden

Krachttraining

krachttraining zink testosteronKrachttraining zal ervoor zorgen dat het testosteron zal stijgen. Krachttraining zal er ook voor zorgen dat het cortisol gaat toenemen. Doordat er voortdurend stress op de spieren geplaatst wordt. Dit zal de aromatase in gang zetten. Dankzij het door dit mineraal geblokkeerde aromataseringsproces zullen we kunnen genieten van een lagere cortisolwaarde in vergelijking met mannen die onvoldoende van deze mineralen in het lichaam hebben.

Ook Interessant:  Zink Libido Verhogend en Testosteron Stimulerend

Dit wordt soms tot in het extreme gebruikt. Heel wat mannen die krachttraining uitvoeren gaan daardoor enorm hoge hoeveelheden zinktabletten gebruiken. Dat heeft inderdaad een gunstig effect op het testosteron en vooral op de verhouding tussen testosteron en oestrogeen. Maar kan op die manier ernstige schade aan de prostaat teweegbrengen. Een te hoge hoeveelheid zink (+100mg) zal na 8 weken het risico op een vergrote prostaat doen stijgen met maar liefst 300%.

Immuunsysteem

Het zink testosteron verhogend effect is van belang voor ons libido, voor ons testosteron en voor het aanmaken van sperma. Daarnaast is de spiermassa afhankelijk van hoeveel mannelijk hormoon er beschikbaar is en hoeveel eiwitten er kunnen gebruikt worden door de spieren. Zink zal ervoor zorgen dat we eiwitten kunnen gebruiken bij al deze processen en zal ook werken als een antioxidant in het lichaam. Het zal dus ook bescherming bieden tegen vrije radicalen die schade toebrengen aan ons lichaam.

Wetenschappelijke onderzoeken

Zink testosteron na lange fysieke oefening

Zink en seleen werden toegediend aan 32 mannelijke fietsers die deze supplementen 4 weken gingen gebruiken. De hoeveelheid seleen was minimaal, de hoeveelheid zink bedroeg 30 mg per dag. Men stelde vast dat na een lange oefening het testosteron gestegen was bij de mannen die zink toegediend kregen. Maar niet bij de mannen die seleen toegediend kregen. (1)

Koper Zink Testosteron verhouding

88 Koreaanse mannen werden getest op testosteron tekort. Ze waren tussen de 40 en 60 jaar oud. De mannen die een normaal tot hoog testosteron hadden, hadden een hoger zinkgehalte in hun haren. Zij hadden ook een duidelijk normaal kopergehalte. De verhouding tussen zink en koper was ideaal.

Ook Interessant:  Wat is de Werking van Maca? Voordelen en Bijwerkingen

De mannen die echter met een testosteron tekort te maken hadden, hadden duidelijk een zinktekort. Waarbij ook de zinkverhouding met koper, in het voordeel van koper uitsloeg.

Dit onderzoek toont aan dat hogere zinkwaarden ervoor zorgen dat het testosteron gaat stijgen en dat een zinktekort onze koperwaarden doet stijgen en het testosteron doet dalen. (2)

zink sperma vruchtbaarheidZinktekort en sperma volume

Dit wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij een zinktekort een verlaagde hoeveelheid sperma zal worden aangemaakt. Ook wordt het sperma minder vruchtbaar bij mannen die een zinktekort hebben. (3)

Zink en testosteron waarden

In dit onderzoek werd geconcludeerd dat een tekort aan zink testosteron zal doen dalen. Bij mannen met een zinktekort werd na 20 weken een tekort aan testosteron vastgesteld. Na het gebruiken van een supplement werd het testosterontekort terug hersteld. (4)

Besluit

Het door zink testosteron verhogend effect is belangrijk voor het opbouwen van spiermassa en voor het behoud van deze spiermassa. Daarnaast speelt het ook een grote rol in het blokkeren van de aromatase. Dit kan door stress en door overgewicht verhoogd worden. Stress kan net zo goed van fysieke aard zijn zoals bij krachttraining het geval is. Daardoor zal het mineraal ervoor zorgen dat er minder cortisol wordt aangemaakt tijdens het onder stress plaatsen van de spieren.

De mineralen zijn ook belangrijke antioxidanten en zijn van belang om het gebruik van de eiwitten uit onze voeding te garanderen. We hebben elke dag een dosis van 11 mg nodig voor mannen en 9 mg voor vrouwen. Dit moeten we elke dag opnieuw halen. Indien we ons daarvan willen verzekeren kunnen we een supplement gebruiken.

Bronnen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2800928/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/596207

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21744023

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21671089

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7271365

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8875519You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close