Meest Krachtige Cholesterolverlagende MiddelenMeest Krachtige Cholesterolverlagende Middelen

cholesterolCholesterolverlagende middelen gebruiken kan handig zijn wanneer we niet willen levenslang afhankelijk worden van medicatie die daarvoor dient gebruikt te worden.

Men gaat er vaak van uit dat slechts 1/5 van onze cholesterol afkomstig is uit onze voeding. Echter kan dat bij bepaalde mensen helemaal niet kloppen.

Integendeel, mensen die heel vaak cholesterolrijke voedingsmiddelen eten zullen meer dan de helft van hun totale cholesterol te danken hebben aan een ongunstig voedingspatroon.

Nu, geen nood om in paniek te raken. Want we zijn hier om te leren hoe we cholesterolverlagende middelen kunnen gebruiken, die deze waarde terug gunstig gaan maken.

Wat is cholesterol nu?

Cholesterol is de plak die men aantreft aan de uiteinden van de bloedvaten. Dit zorgt ervoor dat het bloed minder goed kan stromen. Deze plak bestaat bijna volledig uit vet en zal dus zorgen voor de verminderde bloeddoorstroming.

Het verband tussen cholesterol en hartziekten is dus makkelijk te begrijpen wanneer we weten dat deze plak, meteen invloed heeft op de bloedtoevoer van en naar het hart. Dit is meteen ook de grootste oorzaak van aderverkalking en kan worden vermeden door voldoende cholesterolverlagende voeding te eten.

Cholesterolverlagende middelen zullen deze plak helpen verwijderen en in sommige gevallen ook oplossen. Op die manier kan er een betere bloedcirculatie plaatsvinden, met een verlaagd risico op hartziekten.

Actief leven

Naast de cholesterolverlagende voedingsmiddelen die we kunnen gebruiken dienen we ook aandacht te besteden aan onze levensstijl. Wanneer we voldoende bewegen en op die manier een gezond gewicht behouden zullen we ook de kans op een te hoog cholesterolgehalte doen afnemen.

Ook Interessant:  Omega 3 voor veganisten en vegetariërs

Bewegen zal er ook voor zorgen dat we de bloeddruk en bloedsomloop gunstig houden. Dit zijn allemaal zaken die deze problemen zullen helpen vermijden.

Resveratrol

resveratrol cholesterol verlagenDe eerste in de rij cholesterolverlagende middelen heet resveratrol. Deze stof is vooral te vinden in donkere druiven en zal helpen bij het verwijderen van LDL cholesterol, ofwel de slechte variant.

Andere gebruiken van resveratrol is onder andere de bloeddruk verlagen en de gezondheid van het hart verbeteren.

De reden waarom resveratrol gunstig is voor onze bloeddruk is doordat het de bloedvaten gaat ontspannen. Maar dit is niet de reden waarom resveratrol behoort tot de cholesterolverlagende middelen.

Men kon vaststellen dat de LDL cholesterol ging dalen. Dit komt grotendeels door het metabolizeren van vet.

Onderzoek

Resveratrol werd gegeven als deel van een onderzoek bij muizen. Deze muizen kregen een enorm vetrijk dieet voorgesteld. Eén groep gebruikte de stof, een andere groep niet. Men stelde vast dat de muizen die de stof gebruikten, duidelijk minder overgewicht hadden dan de andere muizen. Daarmee werd ook meteen duidelijk dat resveratrol supplement helpt bij het vet verbranden. En daarmee ook de cholesterol doet dalen.

Niacine of Vitamine B3

Niacine of vitamine B3 behoort tot de cholesterolverlagende middelen. Doordat de vitamine de LDL doet dalen en de HDL doet stijgen.

Verder zag men ook dat de triglycerides, dat is het vetgehalte in het bloed, ging dalen met 25%.

Niacine wordt alleen beter niet gecombineerd met medicatie om de bloeddruk te verlagen. Dit komt doordat het de werking ervan gaat versterken. Praat erover met je arts en gebruik misschien een lagere dosis van de medicatie. Gebruik deze middelen niet zonder eerst met een arts te praten. Een te lage bloeddruk kan ook voor ernstige problemen zorgen.

Ook Interessant:  Resveratrol Testosteron Verhogend En Vet Verbrander!

Niacine supplement zal er ook voor zorgen dat de bloedsuikerwaarden gaan dalen.

Omega 3

omega 3 cholesterolverlagende werkingVisolie of omega 3 kan fungeren als cholesterolverlagende middelen. Omdat ze de LDL cholesterol helpen verlagen en ook de triglyceriden verlagen. Daarmee zien we een verkleind risico op hartziekten en kunnen mensen ook sneller gewicht verliezen wanneer we voldoende van deze omega 3 vetzuren innemen.

Omega 3 vinden we vooral terug in vette vis zoals zalm, makreel, sardines, tonijn en forel. Maar we vinden omega 3 ook terug in zeevruchten zoals oesters, krab, kreeft, garnalen en mosselen. Via de plantaardige manier kunnen we zorgen voor hoge hoeveelheden via lijnzaden, chiazaden en walnoten.

We kunnen natuurlijk ook een supplement gebruiken met omega 3. De vetzuren worden in verband gebracht met cholesterol, overgewicht, depressie, ADHD, dementie en alzheimer.

Verder hebben deze vetzuren ook een ontstekingsremmende werking. Dat betekent dat ze kunnen helpen bij mensen die last hebben van artrose of reuma door de pijn te helpen verzachten. Een hoog cholesterol is ook een vorm van ontstekingen en kunnen op die manier dus ook worden aangepakt. Deze vetzuren hebben een bloedverdunnende werking, waardoor we ook onze bloedsomloop zullen stimuleren.

Vezels

bloedsuiker verlagenVezels zullen niet meteen op de korte termijn helpen om onze cholesterolwaarden terug gunstig te maken. Maar kunnen op de lange duur wel een groot verschil met zich meebrengen.

Ook Interessant:  Groene Thee Pillen Kopen? De Voordelen!

Vezels hebben de neiging om op te zwellen wanneer ze in de maag en in de darmen verblijven. Daardoor zijn ze in staat om vocht op te nemen. Maar kunnen ze ook overtollig cholesterol gaan opnemen.

Het eten van vezels moet in combinatie gebeuren met veel water. Omdat ze vocht opnemen tijdens het opzwellen. Te weinig vocht en teveel vezels kunnen er heel snel voor zorgen dat we uiteindelijk te maken krijgen met constipatie. Terwijl vezels net worden aangeraden om te gebruiken tegen problemen als constipatie. Maar dan moeten we natuurlijk wel voldoende water drinken om dit te compenseren.

Verder zijn vezels ook van groot belang om het risico op diabetes te doen afnemen. Wanneer we te maken hebben met een hoog cholesterol en dus cholesterolverlagende middelen willen gebruiken. Dan hebben we ook een verhoogd risico op hartziekten, aderverkalking en diabetes type 2. De meeste mensen met hoog cholesterol zullen ook te maken hebben met overgewicht. Al is dat zeker niet altijd het geval.

noten bevatten vezelsDe vezels die we innemen via de voeding zullen de bloedsuikerwaarden onder controle houden. Daardoor zal de bloedsuiker minder snel gaan pieken en is er minder insuline nodig om deze glucose op te nemen.

Uitstekende voorbeelden van voedingsmiddelen die veel vezels bevatten zijn :

  • Groenten
  • Avocado
  • Peulvruchten
  • Zaden
  • Noten
  • Volkoren producten

Het is ook aan te raden dat we snelle koolhydraten zoveel mogelijk proberen te vermijden. Dit zijn de suikers of de koolhydraten die weinig tot geen vezels bevatten. En dus geen enkele meerwaarde leveren aan het lichaam.

 You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close