Welke Vochtafdrijvende Thee Is De Beste?Vochtafdrijvende thee kunnen we gaan gebruiken wanneer we herstellen van een hartaanval. Wanneer we last hebben van vochtophouding of oedeem. Om de werking van de nieren te verbeteren door een extra reiniging door te voeren. Of wanneer we willen afvallen.

We willen hier ook meteen opmerken dat bij het afvallen met vochtafdrijvende thee, we uiteindelijk geen vet gaan verliezen. We gaan louter en alleen opgeslagen vocht uit het lichaam halen. Dat kan ervoor zorgen dat we minder opgeblazen lijken in het gezicht of in de buik. Maar zal dus niet helpen om extra vet te verbranden.

Wanneer we vochtafdrijvende thee willen gebruiken dienen we ook rekening te houden met onze zout inname. Indien we teveel zout gebruiken via het dieet kan dat er ook voor zorgen dat we uiteindelijk teveel vocht gaan vasthouden. Het verminderen van de hoeveelheid zout in ons dieet. In combinatie met wat meer water drinken kan in veel gevallen dus al een grote stap in de goede richting betekenen.

Water is dan ook van groot belang bij het gebruiken van vochtafdrijvende thee. Zeker wanneer we bijvoorbeeld de nieren willen reinigen. De vochtafdrijvende thee zal ervoor zorgen dat we meer water zullen afscheiden via de nieren. We zullen dus meer moeten plassen.

Ook Interessant:  Lijst van Voeding met Vitamine E

Indien we dit niet aanvullen met voldoende water kan er uiteindelijk een tekort aan water in het lichaam aanwezig zijn. Dat kunnen we merken aan de kleur van onze urine. Indien de urine geelkleurig wordt of donker geel wordt, dan is het zeker tijd om meer water te drinken.

Paardenbloemthee

paardenbloemthee vochtafdrijvend

De paardenbloem is één van de beste vochtafdrijvende middelen. Het gebruiken van deze vochtafdrijvende thee zal dan ook de beste resultaten met zich meebrengen.

Wat de meeste mensen echter niet weten is dat deze vochtafdrijvende thee, zowel voor de nieren als voor de lever, een reinigende werking heeft.

We vinden ze in talrijke hoeveelheden terug in onze tuin tijdens de zomermaanden. De meeste mensen haten deze plant. Maar zonder te beseffen wat voor geneeskrachtige eigenschappen ze met zich meebrengen natuurlijk.

Deze vochtafdrijvende thee heeft ook een laxerend effect. Dat kan dus ook gebruikt worden bij mensen die te maken hebben met constipatie. Hoewel deze effecten niet enorm zijn. We kunnen die klaarmaken door de bloemen in onze tuin te drogen. Of door reeds bereide theezakjes te gaan bestellen.

Paardenstaart thee

paardenstaart thee

Een ander lid van de paardenkruiden, de paardenstaart thee, ook een vochtafdrijvende thee die we kunnen gebruiken wanneer we te maken hebben met overtollige vochtophoping in het lichaam.

Ook Interessant:  Bijwerkingen van Tongkat Ali

De geschiedenis van de paardenstaart reikt eeuwen terug in de tijd. De Romeinen gebruikten het bijvoorbeeld bij blaasproblemen of bij nierstenen.

Dat is ook een gekende huisremedie tegen nierstenen. Daar moeten echter wel hoge hoeveelheden voor gedronken worden. We maken deze theesoort beter klaar van gedroogde bladeren.

Duizendblad

duizendblad vochtafdrijvend

De thee van het duizendblad behoort ook tot de vochtafdrijvende thee. Dat kent vooral zijn toepassing bij mensen met hoge bloeddruk. Zij worden dan vaak aangeraden om duizendbladthee te gaan drinken.

Duizendblad heeft ook een rustgevend en ontspannend effect op de geest. Mensen die last hebben van stress of angststoornissen kunnen hierdoor ook geholpen worden bij het gebruiken van deze vochtafdrijvende thee. Duizendblad kan makkelijk worden besteld online.

Guldenroede thee

vochtafdrijvende thee guldenroede

Guldenroede is een vochtafdrijvende thee die ook kan gebruikt worden bij kleinere nierstenen. De nierstenen worden door de vochtafdrijvers uit het lichaam geweerd. Al kunnen we bij grotere nierstenen niet meteen beroep doen op deze kruiden. Omdat ze niet de mogelijkheid hebben om de stenen te verpulveren.

Guldenroede kan worden aangekocht in zakjes of kan gedroogd besteld worden.

Voldoende water drinken

Zoals we reeds hebben gezegd is het van groot belang dat we voldoende water drinken. Zeker bij het gebruik van vochtafdrijvende thee. Wanneer er onvoldoende water in het lichaam aanwezig is zullen we toch automatisch meer vocht vasthouden.

Ook Interessant:  Waarom Is Granaatappelsap Gezond Voor Ons?

Ook voor de bloeddruk is het niet gunstig wanneer er onvoldoende vocht wordt ingenomen. En ook nierstenen kunnen zich sneller ontwikkelen wanneer de nieren onvoldoende vocht krijgen.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close