Voeding met Resveratrol | Belangrijkste VoedingsmiddelenVoeding met Resveratrol : De belangrijkste voedingsmiddelen

voeding met resveratrol druivenNiet alle voedingsmiddelen en supplementen krijgen even veel aandacht in de media. Toch kunnen er soms heel wat krachtige stoffen tussen zitten. Resveratrol bijvoorbeeld. Bekend om zijn gunstige effecten voor de potentie bij mannen. Maar deze stof kan voor heel wat andere zaken gebruikt worden dan enkel en alleen als hulpmiddel in de slaapkamer. In dit artikel gaan we de voeding met resveratrol bespreken. Daardoor kunnen we de inname verhogen op een natuurlijke manier. En meer gaan genieten van de vele voordelen die de stof met zich meebrengt. Eerst gaan we even overlopen welke voordelen voeding met resveratrol ons kan bieden.

Belangrijkste voordelen van reservatrol

Uithouding

uithouding verbeteren resveratrolDe stof zal het uithoudingsvermogen doen toenemen. Mensen die aan training doen kunnen hierbij dus heel goed worden geholpen. Ze zullen de resultaten van een krachttraining of cardiotraining verbeteren.

Dit werd getest in een onderzoek waarbij ratten 12 weken een supplement toegediend kregen. Het resultaat was een verhoogd uithoudingsvermogen en een verbeterd hartfunctioneren.

De verbetering werd gemeten op 21% voor het uithoudingsvermogen. (1)

Beschermend voor het hart

resveratrol goed voor hartUit vorig onderzoek werd reeds aangeduid dat de stof beschermend werkt voor het hart. De werking van het hart verbetert wanneer deze stof wordt ingenomen.

Ook Interessant:  Cortisol verlagen met voeding

Daarbij gaat het risico op hartfalen dalen met 30%. Daarnaast zal het aderverkalking tegengaan.

Bescherming tegen kanker

Naast het verbeteren van het uithoudingsvermogen en de beschermende werking op het hart en de bloedvaten krijgen we ook een extra beschermende werking tegen kanker.

Dit werd vastgesteld door een onderzoek in Frankrijk (2).

Men stelde vast dat het kankercellen kan doen afnemen en daarbij ook de aanmaak van nieuwe cellen kan helpen blokkeren.

De ogen

Het zicht is belangrijk, het is zowat het meest belangrijkste zintuig dat we hebben. Het is dus belangrijk dat we dit in optimale conditie houden.

Resveratrol heeft aangetoond dat het bloedvaten kan blokkeren die het zicht gaan beschadigen. Dit gebeurt meestal door veroudering. Dit is heel goed nieuws voor mensen die naarmate ze ouder worden, minder goed zichtvermogen ontwikkelen.

Testosteron

Wanneer we ouder worden krijgen we elk jaar te maken met een daling van het testosteron. Voor onze 45 zullen mannen dat niet meteen gaan merken. Zolang we nog actief blijven en er verder een relatief gezonde levensstijl op nahouden zullen de problemen nog even op zich laten wachten.

Toch zullen we merken dat het mannelijk hormoon begint af te nemen doordat we minder zin krijgen in seks en ook minder makkelijk een erectie kunnen krijgen. Mannen die roken of vaak alcohol drinken zullen nog sneller met deze problemen te maken krijgen.

Ook Interessant:  Werking van Tongkat Ali

De stof toont gunstige effecten op het testosteron. Dit werd getest in een Koreaanse studie en werd uitgevoerd op muizen. Daarbij kwam men tot de conclusie dat meer dan de helft van de muizen een hoger testosteron hadden na 28 dagen door een supplement met resveratrol te gebruiken.

Anti-oestrogeen

Resveratrol voeding zou ook een antioestrogene werking hebben bij mensen en bij dieren. Dit hebben wetenschappelijke onderzoeken kunnen vaststellen. De hormonen worden onschadelijk gemaakt door de stof. Omdat resveratrol gaat werken als de medicijnen die worden gebruikt om oestrogeen te blokkeren in het lichaam. (bron)

Ontstekingsremmende werking

Voeding met resveratrol heeft een ontstekingsremmend effect. De cellen die ervoor zorgen dat ontstekingen kunnen ontstaan worden geblokkeerd door de ontstekingsremmende effecten van de stof.

We gaan verder naar de voeding met resveratrol.

Voeding met resveratrol

Druiven

Vooral rode druiven bevatten een relatief hoge hoeveelheid van deze stof. Het wordt vooral gevonden in de huid van de rode druiven. Het is dus van belang dat we de druiven helemaal opeten om de stof in te nemen.

De reden waarom rode wijn in verband wordt gebracht met erectiestoornissen heeft voor een groot deel te maken met de hoeveelheid resveratrol die we terugvinden in de druiven. Het is dus zeker gezonder om donkere druiven te eten om onze erectie te verbeteren en dus de hoeveelheid van deze stof te verhogen met resveratrol voeding.

Ook Interessant:  Hebben vegetariërs een verhoogd risico op een ijzertekort?

Pinda

pinda resveratrol voedingPinda’s behoren ook tot de voeding met resveratrol. Gemiddeld zo’n 0.20 mg per 100 gram. Daarnaast bevatten pinda’s ook vitamines B en mangaan.

Pinda’s bevatten ook zink. Zink is ook van belang om het testosteron en het libido in balans te houden. Verder speelt dit mineraal ook een grote rol bij het blokkeren van de aromatase en zal ze dus overgewicht bestrijden.

Chocolade

Ook voor de liefhebbers van chocolade is er goed nieuws. We vinden de stof ook terug in donkere chocolade. Daarnaast krijgen we ook een ruime dosis ijzer, koper en mangaan door donkere chocolade te eten.

Bessen

Sommige bessen, vooral de blauwe bessen behoren ook tot de voeding met resveratrol. Niet in dezelfde hoeveelheid als de rode druiven natuurlijk. Maar ze kunnen ook voor hetzelfde doel gebruikt worden.

Daarnaast zijn ze enorm rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Zoals vezels, andere antioxidanten, vitamine C en vitamine K en mangaan.

Besluit

Resveratrol heeft heel wat voordelen te bieden voor de gezondheid. We kunnen ofwel voeding met resveratrol eten of een supplement nemen.

Het is niet aangeraden om een hogere aanbevolen dosis te nemen als aangewezen. Onderzoek heeft aangetoond dat de effecten niet worden verhoogd door hogere dosissen te nemen dan aanbevolen.You May Also Like

Close