Zink : Waarvoor hebben we het allemaal nodig?

Zink voor een hoog libido en hoog testosteron

Waarvoor dient zink

Zink behoort tot de categorie van de mineralen. Het is van groot belang bij het opbouwen van eiwitten alsook voor de groei en het onderhoud van de spieren. Ook draagt het bij tot de gezondheid van onze huid en haren. Het zorgt voor sterke botten. Kortom, het mineraal is nodig voor de algehele groei. Misschien wel nog het belangrijkste aan het mineraal, is dat het de mannelijke geslachtshormonen stimuleert. Het zorgt voor een optimale productie van sperma. Ook zorgt zink voor een gezond libido.

Dit is zowel voor mannen als voor vrouwen van groot belang. Vrouwen met weinig zin in seks kunnen vaak worden geholpen met een supplement met zink.

Zink is ook belangrijk bij het bestrijden van teveel koper in ons lichaam. Wanneer we een zinktekort hebben zullen we meer koper in ons lichaam hebben. Omdat deze 2 mineralen elkaar opvullen. Het gebruik van zinktabletten bijvoorbeeld zal helpen bij het afnemen van teveel koper in het lichaam.

zink hoog libido

In welke voedingsmiddelen is zink aanwezig?

Zink kom je vooral tegen in vlees en vis. Maar ook in peulvruchten en in rijst is er zink aanwezig. Ook noten bevatten een ruime dosis zink. Maar de koploper op vlak van zink zijn oesters. Die bevatten in vergelijking tot alle andere voedingsstoffen tot tien keer meer zink.

Hoewel zink in heel veel voedingsproducten zit, wordt meestal de dagelijkse aanbevolen dosis niet behaald bij de meeste mensen. Tenzij je natuurlijk op een dieet staat met heel veel oesters, noten en zaden. Dit kan onder andere een rol spelen bij mensen met een uitzonderlijk laag libido. Maar ook bij mensen met een slechte zaadkwaliteit en zelfs bij mensen met erectieproblemen.

Hoewel bij erectieproblemen de meest voorkomende oorzaken psychisch en nakende of aanwezige hartproblemen zijn mag men zink ook zeker niet uit het oog verliezen. Daar wordt echter niet altijd rekening mee gehouden in de medische wereld.

Zink is één van de drie mineralen die deel uitmaken van bepaalde enzymen die een anti-oxidante werking hebben op het lichaam. Dit kan heel wat aandoeningen voorkomen en genezen. Anti-oxidanten staan ervoor bekend dat ze vrije radicalen in het lichaam gaan lokaliseren en onschadelijk maken.

Je doet er dus goed aan om de inname ervan in de gaten te houden.

zinkvoeding

Zink voor een sterker lichaam met meer testosteron.

Wil je een sterker immuunsysteem, ook dan is zink de oplossing. Mensen met een tekort aan zink zullen sneller ziek worden. Het is van onschatbare waarde voor de hormoonhuishouding in het menselijk lichaam.

Wie voldoende of ruim voldoende inneemt zal hogere testosteron-waarden halen. Het zorgt er namelijk voor dat testosteron niet zo erg wordt omgezet in oestrogeen. Dit proces heet de aromatase. Ben je vaak gestresseerd of sta je gewoon vaak onder stress, dan maakt het lichaam aromatase aan.

Dit proces wordt door middel van het mineraal tegengehouden. Aromatase biedt geen enkel positief resultaat. Het zorgt voor extra vet, een lager libido door minder testosteron en verminderde aanmaak van spieren. Zorg voor voldoende zink met een supplement en nog beter, met voeding met veel zink!

zink testosteron

Opgelet bij het nemen van zinktabletten

Het is dus belangrijk voor het testosteron-niveau en voor de algemene gezondheid van het lichaam om dagelijks de aanbevolen dosis in te nemen. Hetzij via de voeding, hetzij via tabletten. Wel moet er worden in acht genomen dat wie er inneemt via tabletten, dat best doet alvorens of tijdens het eten.

Dit komt simpelweg doordat het lichaam dit beter zal opnemen wanneer het vermengd is met andere voedingsstoffen. Een hoge dosis zonder enig ander voedingsmiddel zou de opname drastisch verminderen.

Zinktabletten vermengt met een gezonde maaltijd zorgt voor een optimale opname. Wanneer je zinktabletten gaat nemen zonder er nog iets extra bij te eten kan je problemen met de maag ondervinden. Het is een mineraal dat niet makkelijk te verteren is. Mensen die regelmatig na een grote maaltijd last hebben van de maag dienen zeker nooit zinktabletten te nemen zonder daarbij iets te eten.

Hoge hoeveelheden uit zinktabletten

Onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer bodybuilders zinktabletten gebruiken, het testosteron gaat stijgen tot een hogere waarde dan de gemiddelden. Om die reden worden vaak hoge hoeveelheden zink door zinktabletten gebruikt.

Dit is niet aan te raden. Hoewel er een voordeel kan zijn op vlak van het mannelijk androgeen hormoon testosteron. We kunnen door de hoge hoeveelheden uit zinktabletten uiteindelijk prostaatklachten krijgen. En dat willen we toch zeker voorkomen.

Opgelet met ijzer

We spraken daarnet van het verminderen van het kopergehalte in het lichaam. En dat dit een goede zaak is voor onze gezondheid. Dat klopt!

Maar wanneer hoge hoeveelheden uit zinktabletten zullen worden genomen. Met hoge hoeveelheden bedoelen we hoeveelheden hoger dan 50 mg en dit gedurende enkele weken.

Dan zal de hoeveelheid ijzer in het lichaam gaan afnemen. Omdat ook deze 2 mineralen met elkaar gaan vechten om door het lichaam opgenomen te worden. Hoe meer zink er in het lichaam komt door zinktabletten, hoe groter de strijd wordt tegen ijzer. En dat zou onze hoeveelheid ijzer kunnen verlagen.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zink

pinda zink

Wil je het testosteron-niveau goed hoog houden dan is een ruime dosis per dag zeker nodig. Een normale dosis bedraagt 10 mg maar tot 25 mg per dag is er geen enkel probleem. Het zal de dagelijkse zin in seks en de seks zelf zeker ten goede komen.

Dat geldt ook voor vrouwen. Vrouwen met een gezonde dagelijkse dosis hebben een relatief hoger libido. De 25 mg per dag wordt best wel niet te lang overschreden. Dat kan na enkele maanden leiden tot ernstige problemen aan de prostaat. Het heeft ook geen zin om meer te gaan nemen.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan die zeggen dat 100 mg per dag schadelijk blijkt te zijn. Een ander onderzoek zegt dan dat je vanaf 50 mg per dag na enige tijd problemen kunt ondervinden met onder andere de prostaat.

Als je het houdt op 25 mg per dag zit je zeker safe. Je moet ook weten dat je nooit de volledige dosis zink gaat opnemen. Het lichaam zal sowieso altijd een gedeelte afbreken in de lever vooraleer het onder andere in de teelballen terecht komt. Bij een zaadlozing verliest een gezonde man gemiddeld 11 mg in zijn sperma.

Via de voeding is het bijna onmogelijk om maandenlang de dagelijkse hoeveelheid te overschrijden. Tenzij je natuurlijk elke dag oesters gaat eten. De dosis wordt bijna altijd overschreden door het nemen van teveel supplementen.

Besluit

Het is zeker één van de belangrijkste mineralen in ons lichaam. Vooral voor de seksualiteit is zink van groot belang. Dit zowel voor mannen als vrouwen. Om echt te gaan profiteren van de voordelen van zink op vlak van seksualiteit en hoger libido is het moeilijk om dit zonder het nemen van supplementen te doen.

Dit omdat het mineraal enkel in oesters in hoge hoeveelheden aanwezig is. Gebruik zeker nooit langer dan 1 maand een dosis hoger dan 25 mg. De voordelen wegen niet op tegenover de nadelen.

Deze nadelen zijn ernstige problemen met de prostaat.