Gezonde Voeding Tijdens Borstvoeding | 10 VoedingsmiddelenGezonde Voeding Tijdens Borstvoeding | 10 Voedingsmiddelen

gezonde voeding zwangerschapAls een borstvoeding gevende moeder dan heb je er alle belang bij om te kiezen voor gezonde voeding tijdens borstvoeding. Zijn er dan ook speciale voedingsmiddelen die we moeten eten? Kunnen bepaalde voedingsproducten de melkproductie verhogen?

In dit artikel gaan we kijken naar enkele uitstekende voedingsmiddelen om de melkproductie te verbeteren en om de algemene gezondheid te verbeteren alsook de kwaliteit van de moedermelk.

Gezonde voeding tijdens borstvoeding

Fenegriek

Fenegriek bevatten heel wat belangrijke fyto oestrogenen. Die fyto oestrogenen zullen de effecten van oestrogeen gaan nabootsen. Fenegriek bevat ook heel wat diosgenine. Dat is een stof die de melkproductie zal verhogen en ook de melkklieren gezonder maakt. Waardoor ze op hun beurt ook beter melk zullen aanmaken.

Ze zijn echter niet voor iedereen. Mensen met diabetes gebruiken ze beter niet, toch niet als daarvoor medicatie gebruikt wordt. Omdat één van de vele voordelen van fenegriek nu net, het verlagen van de bloedsuikerwaarden is.

Fenegriek behoort bij de beste voeding tijdens borstvoeding.

Ook Interessant:  Omega 3 Zonder Vis te Eten

Rode groenten

bieten zwangerschapRode groenten zoals wortelen en bieten zijn rijk aan betacaroteen. Dat zorgt ook voor het verbeteren van de melkproductie bij vrouwen die borstvoeding. Wortelen en bieten bevatten ook heel wat antioxidanten en ijzer. Ze helpen ons beschermen tegen ijzertekort of bloedarmoede.

Komijnzaad

Komijnzaad zijn een belangrijk kruid in de Indiase keuken. Ze laten niet alleen de gerechten heel wat smaak geven, ze zullen ook de melkproductie stevig op gang brengen.

Spinazie

Deze gezonde voeding bij borstvoeding is bekend om zijn hoge hoeveelheden ijzer, daarnaast bevat spinazie ook calcium, vitamine K, vitamine A en foliumzuur. Allemaal van groot belang voor vrouwen tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding.

Spinazie is zeer belangrijk tijdens en na de zwangerschap omwille van deze kwaliteitsvolle stoffen.

Venkelzaad

Venkel is zeer populair om de mond te verfrissen in India. Venkelzaad zal ook nog eens helpen de melkproductie op gang te brengen. Ze zullen constipatie oplossen en een gezonde spijsvertering stimuleren.

Kurkuma

kurkuma zwangerschapKurkuma is een populair kruid in India. Kurkuma heeft vele gezondheidsaspecten en is een galactogoog. Dat wil zeggen dat het de melkproductie gaat stimuleren.

Daarnaast kan kurkuma ook heel goed worden gebruikt bij pijnlijke tepels.

Haver

Haver behoort tot de meest complete voeding. Zo ook tot de gezonde voeding bij borstvoeding. Ze zullen de aanmaak van melk stimuleren.

Ook Interessant:  Waarom is Omega 3 belangrijk tijdens de zwangerschap

Ze bevatten daarnaast hoge hoeveelheden ijzer, die dan weer bijdragen aan het voorkomen van bloedarmoede. Ze zullen ook constipatie tegengaan en de spijsvertering verbeteren.

Knoflook

Knoflook is een ander populair kruid die goed kan helpen als voeding tijdens borstvoeding. Ze zullen de aanmaak van melk stimuleren. Het enige nadeel is dat de melk er wel een beetje naar gaat smaken. Het is dan even afwachten hoe de baby erop gaat reageren. Indien die de smaak van knoflook lust kan je verder gaan. Anders dien je voor andere voeding tijdens borstvoeding te zoeken.

Gember

spinazie zwangerschapGember wordt heel vaak gebruikt voor problemen met de spijsvertering. Vooral dan om de maag te ontlasten wordt wel eens gember ingezet.

Het zal echter ook de productie van moedermelk gaan stimuleren en zal de hormonen prolactine en oxytocine helpen stimuleren.

Groene groenten

Wanneer we groene groenten gaan eten of mixen in een blender zullen we bijdragen aan gezonde melk met de belangrijkste voedingsstoffen die nodig zijn voor de baby. Daarnaast zullen groenten de hoeveelheid vet in de melk gaan verhogen.

Er kunnen ook chlorophyl supplementen gebruikt worden om de melk te stimuleren.You May Also Like

Close