Is het veilig om veenbessensap tijdens borstvoeding te drinken?Is het veilig om veenbessensap tijdens borstvoeding te drinken?

veenbessensap borstvoedingHou je van de smaak van veenbessensap of cranberriesap? Wanneer we ons afvragen of we veenbessensap tijdens borstvoeding kunnen drinken dan dienen we zeker verder te lezen.

Je hebt gekozen voor de beste voeding voor je baby, maar wat dien je te eten en te drinken om de beste melk te produceren voor de baby? Wel, een goed gebalanceerd dieet die de nodige gezonde voedingsstoffen bevat is een goeie start.

Veenbessen zijn  een excellent fruit om te eten tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Maar wat met veenbessensap? Bevat veenbessensap tijdens borstvoeding geven dezelfde voordelen als de veenbessen zelf?

Wat zijn veenbessen

Veenbessen hebben een groot aantal voordelen voor de gezondheid. Ze zijn rijk aan kalium, zink en koper. Daarnaast bevatten ze hoge hoeveelheden vitamine C. Het fruit werd vroeger in de volksgeneeskunde heel vaak gebruikt tegen problemen met de urinewegen. Onder andere voor blaasontsteking werden veenbessen gezien als een heel sterk middel. Dit wordt vandaag de dag nog steeds daarvoor gebruikt.

Ook Interessant:  Gezonde Voeding Tijdens Borstvoeding | 10 Voedingsmiddelen

Het is dus volkomen veilig om veenbessensap tijdens borstvoeding te drinken. Veenbessen hebben geen directe verbanden met borstvoeding. Dat wil zeggen dat ze niet meteen extra voordelen gaan geven, zoals bijvoorbeeld fenegriek die de melkproductie verhoogt.

Wel kunnen we natuurlijk genieten van de vele voordelen die de cranberries sowieso met zich meebrengen.

Voordelen van veenbessensap tijdens borstvoeding

Rijk aan antioxidanten

Veenbessensap of cranberriesap is rijk aan antioxidanten. Dit zijn dan de flavonoïden, ellagitanines en anthocyanine. De belangrijkste flavonoïde is proanthocyanine.

Ontstekingsremmend

borstvoeding gevenHet laatste wat je natuurlijk wilt wanneer je borstvoeding geeft is de griep of een virale infectie. Door veenbessensap tijdens borstvoeding te drinken zullen we deze ziektes zoals griep, verkoudheid en virale infectie kunnen tegenhouden. Het bevat de nodige ontstekingsremmende eigenschappen die deze problemen zal verhinderen.

Beschermt het urinestelsel

De urinewegen zijn één van de meest prikkelbare plaatsen bij vrouwen. Vrouwen zijn heel vatbaar voor een blaasontsteking. Dit komt grotendeels doordat de urineblaas dichter bij de anale streek ligt bij vrouwen. Dat maakt het makkelijker voor bacteriën om in de vagina te gaan.

De symptomen van blaasontsteking zijn een prikkelbaar branderig gevoel tijdens het plassen. Maar ook heel vaak gedurende de dag door. Dit kan soms heel hevig zijn. Overmatig het gevoel hebben dat je moet plassen is ook één van de symptomen. Dit kan vaak 2 minuten na het plassen terug opkomen.

Ook Interessant:  Hebben vegetariërs een verhoogd risico op een ijzertekort?

Veenbessensap tijdens borstvoeding heeft bescherming tegen blaasontsteking doordat ze de bacteriën die de problemen veroorzaken gaan blokkeren. En ook grotendeels door zijn hoeveelheden vitamine C.

Hydratatie

Goed gehydrateerd blijven is belangrijk na de bevalling. Veenbessensap is een uitstekende manier om het lichaam goed gehydrateerd te houden. Het is ook een goede manier om een gezond gewicht te behouden.

Stimuleert de natuurlijke bacteriën

Het regelmatig drinken van veenbessensap tijdens borstvoeding zal ook gunstig zijn voor de darmen. Zo worden de natuurlijke lichaamseigen bacteriën gestimuleerd wanneer we het sap drinken.

Naast deze voordelen zal cranberriesap ook de gifstoffen in het lichaam gaan blokkeren.

Opletten bij het gebruik

Wanneer we veenbessensap tijdens borstvoeding drinken dienen we te letten op de kwaliteit. We dienen zeker te kiezen voor 100% puur sap. Geen toegevoegde suikers of extracten. Vaak krijgen we dan slechts 25% veenbessensap binnen. De rest is dan aangevuld met suiker en water.

Voor vrouwen die willen gewicht verliezen kan deze overmatige hoeveelheid suiker voor problemen zorgen. Puur sap is te krijgen in de meeste biostores of online te krijgen.

Bijwerkingen van veenbessensap

Het lichaam kan heel goed omgaan met veenbessensap. Dat wil zeggen dat er niet meteen problemen zullen worden ondervonden wanneer we het sap drinken.

Ook Interessant:  6 Voordelen Van Borstvoeding Voor De Moeder

Toch kan het sap in hoge hoeveelheden zorgen voor diarree. Ook werkt het bloedverdunnend. Mensen die reeds bloedverdunners nemen moeten dus opletten.

Ook wanneer je allergisch bent aan blauwe bessen of andere bessen is de kans groot dat je ook een allergie hebt voor cranberries. Die mensen mijden dan ook beter het sap ervan.You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close